x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 40 de tătari din Crimeea au cerut azil în Polonia în ultimele ore

Cel puţin 40 de tătari din Crimeea au cerut azil în Polonia în ultimele ore

de Agerpres    |    21 Mar 2014   •   20:50
Cel puţin 40 de tătari din Crimeea au cerut azil în Polonia în ultimele ore

Aproximativ 40 de ucraineni de etnie tătară din Crimeea au cerut azil în Polonia în ultimele ore, a informat vineri presa locală, după ce parlamentul rus a ratificat tratatul cu privire la integrarea peninsulei din sudul Ucrainei în Federaţia Rusă, transmite, din Varşovia, EFE.

De la începutul acestei luni, aproape o sută de ucraineni din Crimeea au solicitat azil în Polonia invocând ameninţări primite pentru că sprijiniseră integritatea teritorială a Ucrainei.

Surse din cadrul poliţiei de frontieră a Poloniei au explicat că aceşti cetăţeni rămân în centre de primire până ce autorităţile decid dacă le acordă statutul de refugiat, ceea ce în condiţii normale necesită un complicat şi îndelungat proces.

Organizaţia care îi înglobează pe etnicii tătari din Polonia, în majoritate de religie musulmană, şi-a exprimat sprijinul faţă de refugiaţii ucraineni şi şi-a reafirmat opoziţia faţă de Rusia şi faţă de "acţiunile sale imperialiste care încalcă drepturile omului şi legalitatea internaţională".

×
Subiecte în articol: crimeea tatari crimeea refugiati crimeea