x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa după o alunecare de teren pe insula Lombok

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa după o alunecare de teren pe insula Lombok

17 Mar 2019   •   17:30
Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa după o alunecare de teren pe insula Lombok

O alunecare de teren provocată de un cutremur care a lovit duminică insula indoneziană Lombok s-a soldat cu moartea a cel puţin 5 persoane şi cu rănirea a peste 30, marea majoritate turişti străini şi locali, informează publicaţia The Jakarta Post.

Potrivit unei declaraţii a Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică, duminică, la ora locală 2 p.m., un cutremur cu magnitudinea 5,4 a lovit regenţa Lombokul de Est.

Seismul a provocat o alunecare de teren la cascada Tiu Kelep, din districtul Bayan, şi a distrus mai multe case, a indicat administraţia regenţei Lombokul de Nord.

"Circa 40 de turişti au fost răniţi în urma alunecării de teren. Majoritatea victimelor sunt turişti malaezieni şi locali", a declarat purtătorul de cuvânt al administraţiei într-o declaraţie.

Potrivit Agenţiei regionale pentru gestionarea dezastrelor şi a Agenţiei pentru sănătate din Lombokul de Nord, la locul alunecării de teren au fost deplasate patru ambulanţe. Duminică după-amiază, echipele trimise pe teren salvaseră 19 persoane şi recuperaseră două cadavre.

Districtul Bayan a fost una dintre zonele puternic afectate de o serie de cutremure care au lovit insula în lunile iulie şi august ale anului trecut. În urma acestora, peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mai mult de 1.500 au fost rănite.AGERPRES

×
Subiecte în articol: alunecare de teren insula lombok