x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Care sunt cele mai importante atracții turistice din lume?

Care sunt cele mai importante atracții turistice din lume?

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2023   •   08:40
Care sunt cele mai importante atracții turistice din lume?
Sursa foto: Hepta

Patru dintre primele 5 cele mai impresionante obiective turistice din lume, incluse în clasamentul celor mai importante 99 de atracții, se află în Europa.

Stasher, specialist în depozitarea bagajelor, a realizat un clasament al celor mai importante 99 de atracții turistice din lume.
Ținând cont de recenziile Google, de calitatea cazării, de distanța până la cel mai apropiat aeroport internațional, de siguranța turiștilor și de popularitatea în TikTok, fiecare atracție a fost astfel cotată, notează Euronews.

Patru dintre primele cinci cele mai impresionante obiective turistice din lume se află în Europa.

Pe locul 4 se află Plaza de España din Sevilla, Spania.

Un semicerc de clădiri guvernamentale impunătoare, flancate de turnuri înalte, îmbrățișează o fântână mare în spațioasa Plaza de España din Sevilla. Piața a fost construită inițial pentru Târgul Mondial Ibero-American din 1929. Nu mai puțin de 52 de nișe de faianță se aliniază la baza clădirilor sale, reprezentând fiecare dintre provinciile Spaniei. Patru poduri din mozaic - reprezentând cele patru regiuni vechi ale țării - taie căi pitorești peste apă, unde bărci cu vâsle plutesc în jurul canalului circular. Plaza de España este un spațiu public, ceea ce înseamnă că intrarea este liberă.

3. Laguna Albastră, Islanda

Cu aburi care se ridică din apele sale turcoaz lăptos, înconjurată de vulcani maiestuoși, Laguna Albastră din Islanda creează o imagine primitoare. Oricât de eteric ar fi peisajul, piscina nu este un fenomen natural: de fapt, spa-ul este umplut cu un produs secundar al centralei geotermale din apropiere. Cu toate acestea, apa sa bogată în minerale și nămolul alb și moale de silice au proprietăți curative pentru piele. Aceasta primește aproximativ un milion de vizitatori pe an, mai mult decât dublul populației Islandei, și este una dintre favoritele de pe TikTok. Prețurile biletelor pentru Laguna Albastră variază în funcție de zi, oră și sezon, începând de la aproximativ 60 de euro.

2. Disneyland Paris, Franța

"Cel mai fericit loc de pe Pământ" se ridică la înălțimea sloganului său, cel puțin conform utilizatorilor TikTok: Disneyland Paris este cea mai populară atracție de pe platforma de socializare. Postările sale au fost vizualizate de aproape opt miliarde de ori și se mândrește, de asemenea, cu un scor foarte respectabil al recenziilor Google - 4,5.

1. Clădirea Parlamentului Ungariei, Budapesta, Ungaria

Cu arhitectura sa fabuloasă și cu barurile sale cu pretenții, capitala Ungariei uimește vizitatorii la fiecare pas. O plimbare cu barca de-a lungul Dunării face parte cu siguranță din itinerariu, oferind șansa de a vedea de pe apă cel mai impresionant monument al Europei, Parlamentul din Budapesta. Inaugurată în 1902, structura neogotică rămâne cea mai mare clădire din țară: fațada sa simetrică și cupola centrală decupează o siluetă izbitoare pe malul de Pesta al fluviului. Se recomandă o excursie de noapte pentru a o vedea luminată în toată splendoarea ei: clădirea Parlamentului maghiar a obținut un scor impresionant de 7,3 din 10 în analiză, ceea ce o face nu doar cea mai bună atracție turistică din Europa, ci și din lume.

Pentru a intra în clădire, se achită 13 euro.

Care sunt cele mai slabe atracții turistice din Europa?

Europa nu figurează atât de mult în topul celor mai proaste atracții turistice din lume: Marele Bazar din Istanbul, Turcia, este clasat pe locul al doilea în ceea ce privește siguranța și accesibilitatea.

Statele Unite și Asia au multe dintre celelalte "cele mai proaste atracții" de pe listă: turiștii au etichetat în recenzii Hollywood Walk of Fame din Los Angeles ca fiind "murdar" și "periculos", ceea ce i-a adus cea mai slabă clasare.

Busch Gardens din Tampa Bay, Florida, figurează, de asemenea, în ultimele 10 locuri.

Situat la 219 km distanță de un aeroport, Taj Mahal din India se află pe locul al treilea, în timp ce Victoria Harbour și Ocean Park din Hong Kong ocupă locurile șase și șapte.

(sursa: Mediafax)

×