x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Celebra soprană Montserrat Caballe a fost inculpată pentru fraudă fiscală!

Celebra soprană Montserrat Caballe a fost inculpată pentru fraudă fiscală!

29 Apr 2014   •   19:17
Celebra soprană Montserrat Caballe a fost inculpată pentru fraudă fiscală!

Un judecător din Barcelona a decis să o citeze la audieri, în calitate de inculpată, pe soprana catalană Montserrat Caballé pentru o presupusă fraudă fiscală, în urma plângerii depuse de Procuratură. Potrivit postului public de televiziune din Spania, soprana nu ar fi declarat peste 500.000 de euro, sumă corespunzătoare anului fiscal 2010.

Celebra soprană, în vârstă de 81 de ani, dintre care peste 50 dedicaţi unei cariere de succes şi petrecuţi pe principalele scene ale lumii, a fost convocată pentru audieri la 9 mai la Barcelona pentru a da explicaţii asupra contului bancar pe care îl deţinea în Andorra şi în care primea onorariile câştigate în urma recitalurilor sale internaţionale, scrie lequotidien.lu.

Procuratura a indicat că, în ciuda faptului că locuia în Spania în 2010, soprana figura drept rezidentă în Principatul Andorra numai pentru a evita impozitele. Ea nu a completat declaraţia fiscală în 2010, cu toate că era obligată să o facă, ca urmare a sumelor încasate şi întrucât locuia, de fapt, în Spania, au arătat procurorii.

Principat situat în Pirinei, între Spania şi Franţa, Andorra a fost retrasă în 2010 de pe “lista gri” a paradisurilor fiscale întocmită de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), după ce a semnat acorduri privind schimburi de informaţii fiscale cu 19 state.

Născută la 12 aprilie 1933 la Barcelona, Montserrat Caballe a devenit în anii 1970 o soprană de renume mondial.
În ciuda vârstei sale, ea nu a abandonat scena niciodată: în ianuarie 2012, a sărbătorit împlinirea a 50 de ani pe scena operei din Barcelona, unde a cântat pentru prima oară în 1962.

×
Subiecte în articol: Monserat Caballe