x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charles Michel: Liderii UE au "ambiţia comună" de reducere a tarifelor la energie

Charles Michel: Liderii UE au "ambiţia comună" de reducere a tarifelor la energie

07 Oct 2022   •   21:05
Charles Michel: Liderii UE au "ambiţia comună" de reducere a tarifelor la energie

Liderii statelor Uniunii Europene au "ambiţia comună" de a reduce tarifele la energie, în contextul în care Rusia a lansat o "rachetă energetică" spre continentul european, a afirmat vineri seară, la finalul summitului de la Praga, preşedintele Consilului European, Charles Michel.

"Rusia a lansat o rachetă energetică asupra continentului european şi asupra lumii. Importanţa acţiunilor de acum este în sensul reducerii consumului şi a cererii. Liderii UE au ambiţia comună de a reduce preţurile la energie", a declarat Charles Michel, prin Twitter, la finalul reuniunii informale a Consiliului European, desfăşurată la Praga.

"Ne confruntăm cu o criză energetică. Am avut ocazia de a aborda trei subiecte pentru care credem că sunt esenţiale acţiuni europene. Pe de o parte, este important să aplicăm acum măsuri de reducere a consumului şi a cererii. În al doilea rând, avem problema siguranţei surselor de aprovizionare. Am lucrat multe luni pentru a ne asigura că stocurile pot fi umplute cât mai mult. Al treilea element este preţul. Vreau să confirm astăzi că am simţit în rândul liderilor europeni ambiţia comună de a reduce preţurile la resursele energetice. Reuniunea de astăzi va fi percepută ca un moment strategic care să ne orienteze spre următoarea reuniune a Consiliului European, care trebuie să fie oportunitatea de a face paşi înainte şi de a lua măsurile necesare", a subliniat Charles Michel în conferinţa de presă organizată la finalul summitului informal de la Praga.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: charles michel