x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China acuză Rusia de noile cazuri de infectări cu coronavirus. Granița dintre cele două state a fost închisă

China acuză Rusia de noile cazuri de infectări cu coronavirus. Granița dintre cele două state a fost închisă

de Giulia Anghel    |    14 Apr 2020   •   14:58
China acuză Rusia de noile cazuri de infectări cu coronavirus. Granița dintre cele două state a fost închisă

China a închis cea mai mare parte a graniței sale de 2.600 de mile cu Rusia, deoarece ultimele infecții cu coronavirus raportate provin de la persoane care intră în țară din Rusia, relatează dailymail.co.uk.

Într-un atac rar la adresa Kremlinului, publicația Global Times din Beijing a tunat:

„Rusia este cel mai recent exemplu de eșec în controlul cazurilor importate și poate servi drept avertisment pentru alții. China consideră că Rusia a devenit o țară puternic afectată de infecția cu virusul Covid-19. China trebuie să prevină cu strictețe intrările de persoane infectate și să evite un al doilea focar".

Criza din Rusia a fost recunoscută de președintele Vladimir Putin, care a acuzat executivul de nepăsare în gestionarea pandemiei.

„Avem multe probleme”, a recunoscut Putin, precizând că săptămânile următoare vor fi „decisive” pentru țară.

Oficiali chinezi au acuzat Rusia că nu a raportat statistici exacte despre infecțiile cu coronavirus.

„Furia crește în China din cauza suspiciunilor tot mai mari că autoritățile ruse ascund intenționat amploarea pandemiei. Știrile despre infecții în Suifunhe par să fie un alt exemplu clar, care confirmă zvonurile privind o raportare mai mică a cazurilor de infecții din Rusia", se arată într-un raport citat de presa chineză.

Heilongjiang, provincia aflată la nord-estul frontierei cu Rusia, a înregistrat, luni, 79 de cazuri noi deinfecții cu virusul Covid-19. Pe măsură ce China a impus închiderea principalelor puncte de frontieră, o sursă medicală a declarat pentru Daily People: „Procentul pacienților cu coronavirus este în creștere ,de la 10%, la 20% în fiecare grup de persoane care vin din Rusia. În unele grupuri, acest procent este și mai mare."

×
Subiecte în articol: Rusia China coronavirus