x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China: Descoperirea în Wuhan a unei bacterii care provoacă holeră atinge un punct sensibil

China: Descoperirea în Wuhan a unei bacterii care provoacă holeră atinge un punct sensibil

15 Iul 2022   •   10:40
China: Descoperirea în Wuhan a unei bacterii care provoacă holeră atinge un punct sensibil

Depistarea în orașul chinez Wuhan a unei bacterii care a provocat holeră unui student și care a fost identificată separat în mostre de broaște țestoase vândute într-o piață alimentară a atins un punct sensibil în rândul chinezilor obișnuiți, unii făcând legătura cu COVID-19, scrie Reuters.

Piața de alimente unde broaștele țestoase au fost testate pozitiv la agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată, au declarat autoritățile locale joi seara târziu.

Deși nu a fost descoperit niciun caz de holeră umană în rândul persoanelor care au intrat în contact cu broaștele țestoase, magazinul specific care le vindea a primit ordin de închidere pentru trei zile.

Autoritățile au precizat că nu există legătiui între tulpina de vibrio cholerae O139 responsabilă pentru infecția persoanei și probele contaminate.

Oficialii urmăresc, de asemenea, produse nespecificate din același lot de broaștele țestoase cu carapace moale care au fost expediate în altă zonă, a declarat autoritatea de control al bolilor din districtul Hongshan din Wuhan.

În pofida lipsei unor semne solide ale unei epidemii de holeră, internauții îngrijorați de o altă epidemie au făcut ca această problemă să fie totuși printre cele mai importante subiecte pe microblogul chinezesc Weibo, asemănător Twitter, vineri, cu 200 de milioane de citiri.

Primele infecții cu COVID-19 de la sfârșitul anului 2019 au fost inițial legate de o piață locală din Wuhan care vindea și fructe de mare și produse din pește. Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămâne un mister și o sursă majoră de tensiune între China și Statele Unite.

"Învățați de la COVID și grăbiți-vă în depistarea sursei pentru a asigura dovezile!!!", a scris un utilizator Weibo.

Rapoartele de holeră, o boală diareică acută potențial fatală dacă nu este tratată rapid și care este de obicei legată de alimente sau apă contaminate, sunt rare în China continentală, cu cinci cazuri în 2021 și 11 în 2020, dar fără decese.

"Detectarea Vibrio cholerae O139 ... ne reamintește din nou că piețele umede, deși sunt importante din punct de vedere cultural și economic în Asia, au asociate cu ele diverse riscuri pentru sănătatea publică", a declarat Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia.

În acest moment nu există motive majore de îngrijorare, în timp ce supravegherea continuă este importantă, a spus Greenhill, adăugând că O139 a fost detectat în diverse alte țări și că epidemiile mari de holeră sunt puțin probabile în locații cu apă potabilă sigură și condiții sanitare adecvate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China