x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China este prioritatea noului șef al Pentagonului

China este prioritatea noului șef al Pentagonului

02 Ian 2019   •   19:31
China este prioritatea noului șef al Pentagonului

Noul şef al Pentagonului, Patrick Shanahan, care i-a succedat marţi lui Jim Mattis, a plasat China în fruntea priorităţilor sale, a indicat miercuri un responsabil al Ministerului american al Apărării, potrivit France Presse.
În cadrul unei reuniuni în cursul dimineţii cu principalii responsabili ai Pentagonului, Shanahan "a spus echipei să-şi concentreze eforturile pe aplicarea strategiei de apărare naţională", elaborată de predecesorul său Jim Mattis, a precizat acest responsabil, sub rezerva anonimatului.
Ministrul interimar a spus:"Amintiţi-vă: China, China, China!", a adăugat el, semnalând o orientare uşor diferită de cea a lui Mattis, care a demisionat la 20 decembrie din cauza profundelor dezacorduri cu preşedintele Donald Trump şi care desemnase China, dar şi Rusia drept principali adversari ai SUA.
"În 2019, strategia de apărare naţională va rămâne ghidul nostru", indicat Shanahan pe Twitter.
Fostul număr doi al Pentagonului, numit de Donald Trump pentru a-i succeda de la 1 ianuarie lui Jim Mattis, care avusese prevăzută o perioadă de tranziţie de două luni, urma să se prezinte în cursul zilei la Casa Albă pentru un consiliu de miniştri, care "ar putea" fi urmat de o întrevedere separată cu Trump, a precizat responsabilul anonim.
De altfel, Shanahan l-a însărcinat pe directorul financiar al Pentagonului, David Norquist, să-şi asume atribuţiile de nr.2 al Pentagonului interimar.
Fost angajat al companiei Boeing, însărcinat din 2017 de Mattis să amelioreze procesele de achiziţie ale Pentagonului, Shanahan nu are nicio experienţă politică. 

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: China pentagon Patrick Shanahan