x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China, preocupată de acțiunile Rusiei în Ucraina. Oficial, Beijingul nu ajută Moscova

China, preocupată de acțiunile Rusiei în Ucraina. Oficial, Beijingul nu ajută Moscova

14 Mar 2022   •   09:00
China, preocupată de acțiunile Rusiei în Ucraina. Oficial, Beijingul nu ajută Moscova

Ambasada Chinei în Statele Unite a exprimat preocupări în legătură cu războiul din Ucraina şi a anunţat că depune eforturi pentru a evita escaladarea confruntărilor militare, informează BBC News şi agenţia Reuters.

"Situaţia din Ucraina este într-adevăr preocupantă. Acum, prioritatea este să evităm ca actuala situaţie tensionată să escaladeze sau chiar să scape de sub control", a declarat duminică seară Liu Pengyu, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei din Washington.

Rugat să comenteze informaţiile difuzate de cotidianul Financial Times privind o presupusă cerere a Rusiei pentru a primi asistenţă militară şi economică din China, Liu Pengyu a răspuns: "Nu am auzit deloc despre aceste lucruri".

Oficiali de la Washington au avertizat Beijingul că se va expune consecinţelor dacă va oferi asistenţă Rusiei, vizată de sancţiuni economice masive din cauza războiului din Ucraina.

China, care are relaţii bune cu Rusia, a evitat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat în mai multe rânduri pentru respectarea suveranităţii naţiunilor şi a cerut Moscovei să găsească o soluţie diplomatică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China