x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China își redeschide complet granițele pentru străini, după trei ani de restricții COVID!

China își redeschide complet granițele pentru străini, după trei ani de restricții COVID!

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2023   •   17:45
China își redeschide complet granițele pentru străini, după trei ani de restricții COVID!

China se va redeschide miercuri pentru turiștii străini la trei ani de la impunerea restricțiilor COVID. Autoritățile vor elibera toate tipurile de vize, iar zonele care înainte de pandemie putea fi vizitate fără viză, vor reveni la statutul inițial.

China își va redeschide granițele pentru turiștii străini pentru prima dată în cei trei ani de la izbucnirea pandemiei COVID-19.

Eliminarea ultimelor restricți iapare după ce, luna trecută, autoritățile au declarat victoria asupra virusului.

Totuși, specialiștii din industria turismului nu se așteaptă la un aflux masiv de vizitatori pe termen scurt sau la un impuls semnificativ pentru economie. În 2019, încasările din turismul internațional au reprezentat doar 0,9% din produsul intern brut al Chinei.

Zonele din China care nu aveau nevoie de vize înainte de pandemie vor reveni la statutul inițial, a declarat marți Ministerul de Externe din China, potrivit Reuters. Lista include insula turistică Hainan, o destinație preferată de ruși și de navele de croazieră care trec prin portul Shanghai. De asemenea, se va relua intrarea fără vize pentru străinii din Hong Kong și Macao în cea mai prosperă provincie chineză, Guangdong.

Totodată, ridicarea restricțiilor reprezintă o veste bună pentru australieni.

„Anunțul potrivit căruia China va relua de mâine eliberarea aproape a tuturor tipurilor de vize pentru străini este pozitiv pentru întreprinderile australiene ai căror directori ar dori să călătorească aici pentru a-și vizita echipele, clienții și furnizorii din China și pentru a explora noi oportunități de afaceri pe piața continentală", a declarat Vaughn Barber, președintele Camerei de Comerț Australiene în China.

Evenimentele chinezești deschise vizitatorilor străini, cum ar fi China Development Forum din Beijing, organizat la sfârșitul acestei luni, și Shanghai Autoshow din aprilie, se reiau treptat. De asemenea, Jocurile Asiatice, care au loc o dată la patru ani, vor avea loc în orașul Hangzhou în septembrie, după ce au fost amânate anul trecut din cauza COVID.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China redeschidere granite