x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China surprinde SUA cu un test de rachetă hipersonică

China surprinde SUA cu un test de rachetă hipersonică

17 Oct 2021   •   13:10
China surprinde SUA cu un test de rachetă hipersonică
Sursa foto: Hepta

China a testat în august o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară, demonstrând o capabilitate care a luat prin surprindere serviciile de informații americane, relatează Financial Times, citând cinci surse anonime.

Raportul arată că armata chineză a lansat o rachetă care transporta un planor hipersonic care a zburat prin spațiul orbital, înconjurând globul pământesc înainte de a se îndrepta spre ținta sa, pe care a ratat-o cu aproximativ 40 de km.

"Testul a arătat că China a făcut progrese uluitoare în ceea ce privește armele hipersonice și că este mult mai avansată decât au crrezut oficialii americani", se arată în raport/

Statele Unite și Rusia dezvoltă, de asemenea, rachete hipersonice, iar luna trecută Coreea de Nord a declarat că a testat o rachetă hipersonică nou dezvoltată.

La o paradă din 2019, China a prezentat armamentul avansat, inclusiv racheta sa hipersonică, cunoscută sub numele de DF-17.

Rachetele balistice zboară în spațiul cosmic înainte de a cădea pe traiectorii abrupte la viteze mai mari. Apărarea împotriva armelor hipersonice este dificilă, pentru că zboară spre ținte la altitudini mai mici, dar pot atinge de peste cinci ori viteza sunetului - sau aproximativ 6.200 km pe oră.

(sursa: Mediafax)

×