x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CIA: Rusia se confruntă cu o „luptă dificilă” pemtru recucerirea teritoriilor pierdute din regiunea Kursk

CIA: Rusia se confruntă cu o „luptă dificilă” pemtru recucerirea teritoriilor pierdute din regiunea Kursk

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2024   •   14:45
CIA: Rusia se confruntă cu o „luptă dificilă” pemtru recucerirea teritoriilor pierdute din regiunea Kursk

Rusia se confruntă cu provocări în încercarea de a recuceri teritoriile pierdute în regiunea Kursk, unde forțele ucrainene au preluat controlul a aproximativ 1.300 de kilometri pătrați, spune directorul adjunct al CIA, David Cohen.

Rusia se confruntă cu provocări în încercarea de a recuceri teritoriile pierdute din Ucraina, în regiunea Kursk, a declarat David Cohen, director adjunct al CIA, într-o conferință din industria securității naționale, din Maryland, informează Reuters.

„Putem fi siguri că președintele rus, Vladimir Putin, va lansa o contraofensivă pentru a încerca să recupereze acel teritoriu”, a spus Cohen, adăugând că „aceasta va fi o luptă dificilă pentru ruși”.

Incursiunea forțelor ucrainene în regiunea Kursk, care se află deja în a patra săptămână, a dus la preluarea controlului a 1.294 de kilometri pătrați, inclusiv a orașului Sudzha, a informat marți comandantul șef al forțelor armate ucrainene, Oleksandr Sîrskîi.

Cohen a subliniat că, pe lângă provocările de pe front, Putin va trebui să facă față inclusiv ecourilor interne cauzate de pierderea unei bucăți de teritoriu rusesc, ceea ce ar putea genera un impact semnificativ în societatea rusă.

Într-un discurs susținut miercuri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Ucraina continuă să „extindă teritoriul sub controlul nostru în zonele desemnate de lângă granița cu Ucraina”, dar nu a dat detalii suplimentare.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), care citează surse din blogosfera militară rusă, a declarat miercuri că forțele ucrainene încearcă, în acest moment, să se consolideze și să mențină anumite zone cucerite recent.

Mai mult, Zelenski a declarat, la forumul „Independența Ucrainei 2024”, de la Kiev, de marți, că incursiunea în regiunea Kursk face parte dintr-un plan amplu de a obține victoria, pe care intenționează să-l prezinte președintelui american Joe Biden într-o întâlnire programată în septembrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia lupta Kursk recucerire teritorii ucraina cia