x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 17.000 de civili, uciși sau răniți în Ucraina! Anunț macabru al ONU

Peste 17.000 de civili, uciși sau răniți în Ucraina! Anunț macabru al ONU

de Redacția Jurnalul    |    28 Dec 2022   •   12:00
Peste 17.000 de civili, uciși sau răniți în Ucraina! Anunț macabru al ONU
Sursa foto: Hepta

Mii de civili ucraineni au fost uciși sau răniți de la izbucnirea războiului cu Rusia, la sfârșitul lunii februarie, a estimat un organism al Națiunilor Unite, informează Reuters.

Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a înregistrat 17.831 de victime până la 26 decembrie, dintre care 6.884 au fost decese. Biroul a avertizat că "numărul real este considerabil mai mare, pentru că primirea informațiilor din unele locații în care au avut loc ostilități intense a fost întârziată și multe rapoarte sunt încă în așteptarea coroborării".

Din cele 17.831 de victime, 10.947 de civili au fost raportați ca fiind răniți. Mai mult de jumătate dintre decese și răniri au fost înregistrate în regiunile Donețk și Luhansk - unde au fost ucise 4.052 de persoane și 5.643 au fost rănite.

OHCHR a precizat: "Cele mai multe dintre victimele civile înregistrate au fost provocate de utilizarea armelor explozive cu efecte pe scară largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea, rachete și lovituri aeriene".

Instituția a adăugat că datele sunt neclare în zonele în care au avut loc "ostilități intense", cum ar fi Mariupol și Izyum în est și Lysychansk, Popasna și Severodonetsk.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: ucraina civili