x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coca-Cola cumpără divizia de băuturi din soia a Unilever

Coca-Cola cumpără divizia de băuturi din soia a Unilever

01 Iun 2016   •   18:59
Coca-Cola cumpără divizia de băuturi din soia a Unilever

Grupul american Coca-Cola Co şi cel mai mare îmbuteliator al său, compania mexicană Coca-Cola Femsa, au anunţat miercuri că au ajuns la un acord pentru preluarea diviziei de băuturi de soia a grupului anglo-olandez Unilever pentru aproximativ 575 milioane de dolari, în condiţiile în care cel mai mare producător de băuturi răcoritoare îşi extinde portofoliul de băuturi sănătoase şi non-acidulate, transmite Reuters.

Divizia AdeS a Unilever este renumită pentru băuturile sale pe bază de lapte de soia şi sucuri de fructe şi în 2015 a vândut 56,2 milioane lăzi şi a realizat o cifră de afaceri de 284 milioane de dolari. Înfiinţată în 1988 în Argentina, băuturile AdeS sunt vândute în Brazilia, Mexico, Argentina, Uruguay, Paraguay, Bolivia, Chile şi Columbia.

În ultimii ani, Coca-Cola a făcut investiţii pentru a-şi majora portofoliul de băuturi non-acidulate şi a se extinde dincolo de America de Nord, cea mai mare piaţă a sa, unde vânzările de răcoritoare au scăzut ca urmare a modificării preferinţelor consumatorilor spre băuturile mai sănătoase. Pentru Unilever această tranzacţie este ultima dintr-un şir de vânzări de operaţiuni din domeniul alimentar pentru a se concentra pe produsele de îngrijire personală care oferă marje de profit şi perspective de creştere mai mari.

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, este prezent în România unde deţine trei fabrici de îmbuteliere la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: coca cola unilever