x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană a aprobat crearea celui mai mare furnizor mondial de banane

Comisia Europeană a aprobat crearea celui mai mare furnizor mondial de banane

de Agerpres    |    03 Oct 2014   •   18:40
Comisia Europeană a aprobat crearea celui mai mare furnizor mondial de banane

Comisia Europeană a aprobat, vineri, fuziunea dintre compania americană Chiquita Brands International şi firma irlandeză Fyffes, o tranzacţie care va da naştere celui mai mare furnizor mondial de banane.

"Deşi această fuziune reuneşte primii doi furnizori de banane proaspete în Europa, investigaţia Comisiei a descoperit că o concurenţă sănătoasă va fi păstrată pe pieţele relevante", a explicat executivul comunitar.

Cu toate acestea, pentru a evita înlăturarea concurenţilor la nivelul transportului, Comisia Europeană precizează că a impus două condiţii pentru aprobarea fuziunii: prima vizează compania Fyffes, care va trebui să scutească societatea de transport maritim Maersk de clauza sa de exclusivitate, iar cea de a doua obligă Chiquita şi Fyffes să se abţină ca în viitor să încheie dispoziţii de exclusivitate similare cu alte companii de transport sau să stimuleze companiile de transport să refuze să furnizeze servicii pentru alte companii din domeniul bananelor.

În luna martie a acestui an, Chiquita şi Fyffes au anunţat că negociază o fuziune de 526 de milioane de dolari care va da naştere unei noi companii cu o cifră de afaceri cumulată de 4,6 miliarde de dolari. Împreună, Chiquita şi Fyffes ar urma să controleze 18,7% din piaţa mondială a bananelor.

×
Subiecte în articol: banane Comisia Europeana