x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană ar putea anula sancţiunile împotriva Rusiei, în funcţie de evoluţia situaţiei din Ucraina

Comisia Europeană ar putea anula sancţiunile împotriva Rusiei, în funcţie de evoluţia situaţiei din Ucraina

de Agerpres    |    12 Sep 2014   •   18:39
Comisia Europeană ar putea anula sancţiunile împotriva Rusiei, în funcţie de evoluţia situaţiei din Ucraina

Uniunea Europeană (UE) ar putea anula total sau parţial sancţiunile împotriva Rusiei, în funcţie de evoluţia situaţiei din Ucraina, informează, vineri, biroul de presă al Comisiei Europene, citat de ITAR-TASS.

Potrivit comunicatului, în funcţie de evoluţia situaţiei din Ucraina, CE şi Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) al UE "vor înainta propuneri pentru modificarea, suspendarea şi anularea totală sau parţială a sancţiunilor în curs".

Se aşteaptă ca UE să analizeze posibilitatea suspendării sau anulării sancţiunilor antiruseşti la sfârşitul lui septembrie. "Până la sfârşitul lunii, CE va realiza, în baza evaluării realizate de SEAE, o analiză completă a modului de implementare a planului de pace pus de acord la Minsk", anunţă comunicatul CE.

Vineri, în Jurnalul Oficial al UE a fost publicat noul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Noile măsuri interzic acordarea de credite şi împrumuturi cu o maturitate mai mare de 30 de zile, faţă de 90 de zile anterior, pentru marile bănci de stat ruseşti - Sberbank, BTB, BEB, Gazprombank şi Rosselhozbank - şi extinde această restricţie asupra unor mari companii ruseşti precum Rosneft, Transneft, Gazprom-neft, Uralvagonzavod.

În afară de companii, UE a inclus pe 'lista neagră pentru Rusia şi Ucraina' alte 24 de persoane, ridicând numărul acestora la 119. Printre noii incluşi se numără liderul Partidului Liberal-Democrat al Rusiei, Vladimir Jirinovski, şi aşa-zisul premier al autoproclamatei republici populare Doneţk, Aleksandr Zaharcenko. 

×
Subiecte în articol: sanctiuni rusia Comisia Europeana