x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană cere vize pentru diplomaţii americani

Comisia Europeană cere vize pentru diplomaţii americani

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Iul 2008   •   00:00
Comisia Europeană cere vize pentru diplomaţii americani

13:57 • Comisia Europeană va propune ca diplomaţii americani să fie nevoiţi să depună cerere de viză atunci cînd călătoresc în Uniunea Europeană, începînd de la 1 ianuarie 2009, dacă Washingtonul nu ia măsuri pentru eliminarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii tuturor statelor UE, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Comisia Europeană va propune ca diplomaţii americani să fie nevoiţi să depună cerere de viză atunci cînd călătoresc în Uniunea Europeană, începînd de la 1 ianuarie 2009, dacă Washingtonul nu ia măsuri pentru eliminarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii tuturor statelor UE, relatează Reuters, citat de Mediafax.

 

NERVI. "Nici un progres tangibil nu a fost înregistrat în privinţa Statelor Unite, în pofida tuturor eforturilor Comisiei şi ale statelor membre individuale. Cetăţenii din 12 state membre UE au nevoie în continuare de vize atunci cînd călătoresc în Statele Unite. Prin urmare, Comisia va propune măsuri de retorsiune, de exemplu reinstaurarea temporară a obligativităţii vizelor pentru cetăţenii americani care deţin paşapoarte diplomatice şi oficiale sau de serviciu, începînd de la 1 ianuarie 2009, dacă nu sunt înregistrate progrese ", a precizat miercuri Executivul comunitar.

           

×
Subiecte în articol: externe