x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Condamnaţi la moarte după ce au aruncat de pe acoperiş doi tineri, pentru că nu ţineau cu preşedintele (VIDEO)

Condamnaţi la moarte după ce au aruncat de pe acoperiş doi tineri, pentru că nu ţineau cu preşedintele (VIDEO)

29 Mar 2014   •   21:17
Condamnaţi la moarte după ce au aruncat de pe acoperiş doi tineri, pentru că nu ţineau cu preşedintele (VIDEO)

Doi bărbaţi au fost condamnaţi la moarte, sâmbătă, pentru crimele comise în timpul violenţelor care au urmat în Egipt după înlăturarea de la putere a preşedintelui islamist Mohammed Morsi. Alţi 60 de inculpaţi aşteaptă sentinţa în acelaşi caz.

Faptele au fost comise anul trecut, în oraşul egiptean Alexandria. Răsturnarea de la putere a preşedintelui de către armată, pe 3 iulie, a fost urmată de ciocniri între oponenţii şi simpatizanţii lui Morsi, soldate cu 18 morţi. Doi dintre aceştia şi-au pierdut viaţa după ce au fost aruncaţi de pe acoperişul unui imobil de suporteri ai preşedintelui demis. Imagini surprinse în timpul acestui incident au fost îndelulg difuzate în Egipt, anul trecut.

Una dintre victime avea 19 ani. Tatăl său a relatat jurnaliştilor BBC că băiatul privea din stradă o manifestaţie pro-Morsi, în momentul în care a început să se tragă. Împreună cu un prieten, tânărul a încercat să se adăpostească într-un bloc de locuinţe. Au fost, însă, urmăriţi şi, într-un final, aruncaţi de pe acoperiş.

Sentinţa de ieri a generat, în funcţie de tabără, şi bucurie şi furie. Simpatizanţii lui Mohammed Morsi au scandat "Viaţa nu este importantă. Nimic nu este important, în afară de Islam", în timp ce unii ţineau Coranul ridicat deasupra capului.

Într-un alt caz, 529 de susţinători ai Frăţiei Musulmane au fost condamnaţi la moarte în Egipt, la începutul acestei săptămâni, atrăgng protestele Occidentului.


Alexandria (Egipt): Tineri aruncaţi de pe acoperiş, în timpul violenţelor din 2013

 

×
Subiecte în articol: Egipt mohammed morsi violente egipt