x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Condiţie "astrologică" la angajare: Să nu se prezinte Scorpionii sau Fecioarele. Sunt preferaţi Capricornii şi Peştii

Condiţie "astrologică" la angajare: Să nu se prezinte Scorpionii sau Fecioarele. Sunt preferaţi Capricornii şi Peştii

11 Ian 2012   •   10:54
Condiţie "astrologică" la angajare: Să nu se prezinte Scorpionii sau Fecioarele. Sunt preferaţi Capricornii şi Peştii

"Se ofera un post de profesor si unul de administrator. Sa nu se prezinte cei din zodia Scorpion sau Fecioara. Sunt preferati cei nascuti in zodia Capricorn, Pesti si Balanta". Asa suna anuntul de angajare postat de Universitatea Wuhan, China.

Prin impunerea acestei conditii "astrologice", chinezii au creat o noua discriminare: cea zodiacala, relateaza ziarul The Telegraph. "Atunci eu care sunt Scorpion sunt condamnat sa nu-mi gasesc un loc de munca si sa ma apuc sa cersesc pe strada?", scrie indignat un internaut pe reteaua sociala Weibo, o copie a cenzuratului Twitter.

Cazul a luat asemenea amploare incat unele ziare, precum Chutian, au facut un reportaj cu responsabila acestui anunt discriminator. Invocand o lunga experienta in angajarea de personal, aceasta a asigurat ca nativii in Scorpion au o personalitate mult prea puternica si sunt permanent nemultumiti, in timp ce nascutii in zodia Fecioarei sunt foarte critici si isi parasesc locul de munca. "Inainte ii angajam, dar acestia se certau cu colegii si pana la urma plecau", a deplans doamna Xia.

Nu este prima data cand horoscopul - cel Occidental - este motiv de concediere. Qi Qin, o tanara angajata de o agentie care organizeaza nunti, a fost concediata, nu pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile, ci pentru ca era nascuta in zodia Cancerului. "Le-am spus ca zodia nu are nicio legatura, dar sefii mi-au raspuns ca sunt mai potriviti cei din Varsator sau din Scorpion". Macar cei din urma pot fi angajati la organizarea de nunti, avand in vedere ca universitatea ii respinge.

Justificate sau nu, astfel de preferinte aleatorii incep sa-i influenteze pe chinezi, unul din popoarele cele mai superstitioase din lume, comenteaza jurnalistii de la The Telegraph, potrivit Agerpres. In privinta cifrelor, o alta obsesie a lor, 4 ocupa un loc defavorizat avand in vedere ca pronuntia sa in mandarina seamana cu cuvantul "moarte" . Lifturile din China nu au inscris numarul 4 pe panou, nici cifrele 14, 24, 34 si cu atat mai putin 44, sau oricare alt numar care sa aiba 4 in componenta sa. De asemenea, cladirile nu au etajul IV si se face trecerea de la trei direct la cinci, pentru ca nimeni nu vrea sa stea la patru. Dimpotriva, cifra 8 este privilegiata pentru a fi sinonima cu norocul sau cu bogatia. Numerele de telefon care ajung sa aiba pana la 10 sau 11 numere costa in functie de cate cifre de 4 sau 8 au in componenta.

Acelasi lucru se intampla si cu numerele de inmatriculare. Generalii si oficialii Partidului Comunist isi rezerva placutele cu cele mai multe cifre de 4 sau 8. In timp ce chinezii mai putin norocosi trebuie sa se multumeasca cu vreun 4 pe placuta, riscand sa fie victime ale vreunui accident rutier. La urma urmei, pentru chinezi totul este o chestiune de noroc, iar daca in componenta numarului de inmatriculare se strecoara cumva vreun 4, atunci sunt obligati sa alunge ghinionul cu o amuleta budista... Dar asta este deja alta poveste.

×
Subiecte în articol: zodia