x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Congresman american, fost agent FBI, acuzat de fraude multiple

Congresman american, fost agent FBI, acuzat de fraude multiple

de Agerpres    |    28 Apr 2014   •   22:31

Un fost agent FBI, membru din 2011 al Camerei Reprezentanţilor, a exclus luni să demisioneze, după ce a fost inculpat la New York pentru fraude multiple, printre care evaziune fiscală şi angajare de imigranţi ilegali, transmite AFP.

Împotriva lui Michael Grimm, un republican în vârstă de 44 de ani, reprezentant în Cameră al districtului 11 din New York, au fost reţinute 20 de capete de acuzare. El a pledat nevinovat în faţa unui tribunal federal din Brooklyn, unde i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile împotriva lui.

Michael Grimm a fost lăsat în libertate în schimbul unei cauţiuni de 400.000 de dolari.

Într-o scurtă conferinţă de presă după punerea sa sub acuzare, el a denunţat o 'vânătoare de vrăjitoare' şi a exclus ideea oricărei demisii. 'Am nişte alegeri de câştigat', a declarat el, 'mă voi întoarce la muncă'.

În ce priveşte acuzaţiile, el a adăugat: 'Vom lupta cu înverşunare (...), până când voi fi declarat nevinovat'.

Michael Grimm, a cărui circumscripţie electorală acoperă Staten Island şi o parte din Brooklyn, este acuzat, potrivit procurorilor, că 'a făcut pur şi simplu să dispară' un milion de dolari într-un mic restaurant 'Healthalicious' al cărui proprietar a fost între 2007 şi 2010. De asemenea administrator al localului, el a angajat imigranţi ilegali, cel mai adesea plătiţi cu bani gheaţă.

Congresmanul mai este acuzat că a subestimat pentru fisc veniturile acestui restaurant de tip fast-food unde clienţii plăteau de cele mai multe ori în numerar. El a declarat pierderi, în timp ce localul înregistra beneficii, a precizat într-o conferinţă de presă procurorul federal din Brooklyn, Loretta Lynch.

Ea a adăugat că Grimm a minţit în repetate rânduri sub jurământ în cursul unui proces din 2013, intentat de doi foşti angajaţi care au susţinut că erau plătiţi sub nivelul salariului minim.

Michael Grimm, 'fost membru al Marinei SUA, fost agent FBI, contabil şi avocat (...) a făcut o alegere. El se ocupa de respectarea legii. După aceea, a ales să o încalce', a declarat Loretta Lynch.

În luna ianuarie, Michael Grimm s-a făcut remarcat când a ameninţat un ziarist că îl aruncă de la balconul Congresului din Washington dacă îi mai pune întrebări în legătură cu finanţarea campaniei sale electorale. Ulterior, el şi-a prezentat scuze.

Grimm riscă până la 20 de ani de închisoare pentru fiecare din cele cinci capete de acuzare pentru fraudă poştală şi fraudă electronică reţinute împotriva lui şi între trei şi zece ani pentru celelalte principale capete de acuzare, printre care sperjur şi obstrucţionarea unei proceduri oficiale. De asemenea, el riscă până la şase luni de închisoare pentru că a angajat imigranţi clandestini.

×