x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Controverse China-SUA. Xi Jinping avertizează: Cei care se joacă cu focul nu vor reuşi decât să se ardă

Controverse China-SUA. Xi Jinping avertizează: Cei care se joacă cu focul nu vor reuşi decât să se ardă

29 Iul 2022   •   12:52
Controverse China-SUA. Xi Jinping avertizează: Cei care se joacă cu focul nu vor reuşi decât să se ardă

Xi Jinping l-a avertizat pe Joe Biden, în timpul unei convorbiri telefonice, "să nu se joace cu focul" în privinţa Taiwanului, în contextul avertismentelor Beijingului privind o anunțată vizită la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, scrie Reuters, citând media chineze.

"Cei care se joacă cu focul nu vor reuşi decât să se ardă. Sperăm că partea americană poate vedea asta cu claritate", i-a spus președintele Chinei liderului de la Casa Albă.  El a reamintit faptul că Statele Unite trebuie să respecte principiul "unei singure Chine", care nu recunoaște independența Taiwanului.

Conducerea de la Beijing a transmis mai multe avertismente privind o eventuală vizită a șefei Camerei Reprezentanților la Taipei.

"Conversaţia între preşedintele Biden şi preşedintele Xi Jinping din Republica Populară Chineză s-a încheiat la 10.50", a anunţat Casa Albă. DIscuția dintre cei doi șefi de stat a durat două ore și 17 minute. 

Deși SUA au relații strânse cu Taiwanul și o înarmează, la nivel oficial s-au abținut până acum să recunoască oficial că au relații diplomatice cu această insulă, revendicată de China

 

 

×
Subiecte în articol: China Rusia