x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copil născut la 4 ani după moartea părinților săi

Copil născut la 4 ani după moartea părinților săi

12 Apr 2018   •   14:41
Copil născut la 4 ani după moartea părinților săi

Copilul unui cuplu din China, care a murit cu patru ani în urmă, s-a născut cu ajutorul unei mame surogate, notează The Guardian.

Shen Jie și Liu Xi erau căsătoriți de doi ani când au decis să încerce fertilizarea în vitro. Cu cinci zile înainte de transplant, cuplul a murit într-un accident de mașină, în martie 2013, în Jiangsu.

Pentru următorii trei ani, părinții cuplului au dus o adevărată bătălie legală pentru a li se permite să utilizeze embrionii și au reușit în cele din urmă să câștige în instanță, în ianuarie 2017. Cu ajutorul unei agenții pentru mame surogat, aceștia au ajuns în Laos pentru a găsi o femeie care să poarte embrionul, întrucât practica este ilegală în China.

În luna decembrie a acestui an, copilul lui Shen și Liu, un băiețel pe nume Tiantian, s-a născut într-un spital din Guangzhou.

„Ochii lui Tiantian sunt ca cei ai fiicei mele, dar, în general, acesta seamănă cu tatăl lui”, a spus mama lui Liu, Hu Xinxian.

După nașterea lui Tiantian, bunicii au avut în continuare probleme legale. Aceștia au fost nevoiți să facă teste ADN pentru a demonstra legătura cu Tiantian și pentru a păstra custodia acestuia.

 

×