x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord ameninţă SUA cu "cea mai mare durere şi suferinţă"

Coreea de Nord ameninţă SUA cu "cea mai mare durere şi suferinţă"

11 Sep 2017   •   15:44
Coreea de Nord ameninţă SUA cu "cea mai mare durere şi suferinţă"

Coreea de Nord a afirmat că va provoca “cea mai mare durere şi suferinţă” Statelor Unite ale Americii, dacă vor continua să ceară noi sancţiuni ca răspuns la al şaselea test nuclear al Phenianului, care a avut loc săptămâna trecută, scrie The Guardian.

Consiliul de Securitate ONU se întâlneşte luni, iar Statele Unite speră să câştige sprijin din partea Chinei şi Rusiei, singurii membri permanenţi ai Consiliului de Securitatea care nu oferă Washingtonului suportul lor neechivoc.

Statele Unite au cerut iniţial oprirea exportului de petrol către Coreea de Nord şi îngheţarea activelor liderului său, Kim Jong-un. Luni, diplomaţii au afirmat că îngheţarea activelor a căzut de pe listă, iar cererea de a opri exportul de petrol a fost înlocuită cu propunerea de a reduce treptat exportul de petrol.

“În cazul în care SUA va pune în aplicare, în cele din urmă, rezoluţia ilegală şi nedreaptă privind aplicarea unor sancţiuni mai dure, Statele Unite ale Americii vor plăti scump.”, a spus Ministrul de Externe al Coreei de Nord. “Măsurile care vor fi luate de Phenian vor provoca Statelor Unite ale Americii cea mai mare durere şi suferinţă pe care au simţit-o vreodată în întreaga lor istorie”, a adăugat acesta.

×