x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord avertizează SUA să nu ignore termenul limită de sfârşit de an al relaţiei personale Trump-Kim

Coreea de Nord avertizează SUA să nu ignore termenul limită de sfârşit de an al relaţiei personale Trump-Kim

27 Oct 2019   •   11:30
Coreea de Nord avertizează SUA să nu ignore termenul limită de sfârşit de an al relaţiei personale Trump-Kim

Phenianul a declarat că nu există progrese în relaţia Coreea de Nord-Statele Unite, iar ostilităţile ce ar putea duce la declanşarea unui schimb de focuri continuă, a informat duminică agenţia de presă nord-coreeană KCNA, transmite Reuters.

Într-o declaraţie, oficialul de rang înalt nord-coreean Kim Yong Chol a afirmat că ar fi greşit ca Statele Unite să ignore termenul limită de sfârşit de an cu privire la relaţia personală dintre preşedintele Donald Trump şi liderul Kim Jong Un.

Conform sursei citate, Kim Yong Chol şi-a exprimat speranţa ca relaţiile SUA-Coreea de Nord să nu confirme zicala "nu există prieteni permanenţi, dar există duşmani permanenţi".

Kim Jong Un a stabilit ca termen limită sfârşitul anului pentru discuţiile privind denuclearizare cu Washingtonul.

Oficialul nord-coreean Kim Yong Chol a fost emisarul pe care Phenianul l-a trimis în SUA pentru discuţiile pe dosarul nuclear înaintea celui de-al doilea summit Trump - Kim, desfăşurat în februarie la Hanoi şi care s-a încheiat cu un eşec.

Kim Yong Chol a declarat că SUA fac presiuni asupra Phenianului într-un mod "viclean şi vicios", în loc să răspundă apelului Coreei de Nord de a adopta o abordare nouă. El a mai adăugat că Statele Unite au îndemnat în mod insistent alte ţări să impună regimului de la Phenian sancţiuni ONU.

Această luare de poziţie survine la doar câteva zile după ce Coreea de Nord a cerut Coreei de Sud să discute despre demolarea clădirilor unui complex turistic construit de o societate sud-coreeană, într-un moment în care relaţiile între cele două state traversează o perioadă de răcire. Complexul situat în staţiunea montană Kumgang, în apropiere de frontiera comună, a fost construit de Hyundai Asan, filială a grupului sud-coreean Hyundai, cu scopul de a atrage turişti.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coreea de nord sua donald trump Kim Jong-un