x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord nu mai este atât de interesată de un summit cu SUA

Coreea de Nord nu mai este atât de interesată de un summit cu SUA

16 Mai 2018   •   17:59
Coreea de Nord nu mai este atât de interesată de un summit cu SUA

Coreea de Nord a anulat discuții la nivel înalt cu Seoulul ș a amenințat că renunță la summitul cu Donald Trump, dacă SUA va continua să insiste ca regimul nord-coreean să renunțe unilateral la toate armele sale nucleare, scrie The Guardian.

Un oficial al Coreei de Nord a afirmat că țara sa nu are niciun interest într-un summit cu SUA, dacă acesta este bazat doar pe cereri pentru Coreea de Nord pentru a renunța la armele nucleare, potrivit presei de stat din Coreea de Nord.

Citându-l pe ministrul adjunct al afacerilor externe din Coreea de Nord, Kim Kye-gwan, agenția centrală de știri a țării a afirmat că destinul summitului SUA, cât și relațiile bilaterale „vor fi clare”, dacă Washingtonul vorbește despre o denuclearizare a Coreei de Nord după modelul Libiei.

Kim Kye-gwan a adăugat că Trump va fi un „președinte ratat”, dacă urmează modelul predecesorilor săi.

„Nu mai suntem interesați de o negociere care ne va pune la perete și ne va cere să renunțăm unilateral la arma nucleară, nu vom mai avea interesul pentru discuții și va trebui să reconsiderăm chestiunea de a știi dacă trebuie să acceptăm summitul viitor dintre Coreea de Nord și SUA”, a declarat Kim Kye-gwan, citat de agenția oficială KCNA.

Declarația a venit după ce Coreea de Nord a anulat o întâlnire cu oficialii din Coreea de Sud la doar două ore înainte de ora la care era programată, miercuri, în semn de protest față de exercițiile militare SUA – Coreea de Sud.

×