x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chemaţi la Phenian pentru a fi executaţi. Kim Jong-un a ordonat uciderea rudelor unchiului Jang, inclusiv copii

Chemaţi la Phenian pentru a fi executaţi. Kim Jong-un a ordonat uciderea rudelor unchiului Jang, inclusiv copii

27 Ian 2014   •   15:44
Chemaţi la Phenian pentru a fi executaţi. Kim Jong-un a ordonat uciderea rudelor unchiului Jang, inclusiv copii
Sursa foto: YONHAP/EPA

Cea mai mare agenție de știri din Coreea de Sud, Yonhap, a difuzat duminică o nouă informație șocantă privind regimul de la Phenian. Citând "surse multiple", agenția a dezvăluit că toate rudele directe ale lui Jang Song-thaek, executat luna trecută din ordinul nepotului său Kim Jong-un, au fost la rândul lor executate. "Chiar și copiii au fost uciși", a declarat una dintre surse.

Printre cei executați din ordinul liderului nord-coreean sunt sora lui Jang, soțul acesteia - ambasador în Cuba, nepotul - ambasador în Malaezia și cei doi fii ai acestuia. Toți au fost chemați în decembrie la Phenian pentru a fi executați.

"Unii dintre ei au fost împușcați cu pistolul în faţa vecinilor, dacă au opus rezistență în timp ce erau târâți afară din casă", a spus o altă sursă.

Câteva rude au fost cruțare, totuși, și trimise în sate îndepărtate, împreună cu fiicei lor. Printre cei scăpați de execuție se află și soția ambasadorului în Malaezia.

Citeşte şi Detalii ULUITOARE despre execuţia unchiului liderului nord-coreean Kim Jong-un

"Epurarea apropiaților lui Jan se extinde acum de la rude la oficiali de rang mai mic", au mai arătat sursele.

Jang Song-thaek, unchi al liderului Kim Jong-un și considerat numărul doi în ierarhia de la Phenian, a fost omorât în mod sălbatic, pe 12 decembrie 1013. El a fost lăsat să fie mâncat de zeci de câini înfometați, după ce a fost condamnat pentru "acte criminale" și conducerea "unei facțiuni contrarevoluționare".

×