x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a lansat două rachete balistice

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2022   •   21:00
Coreea de Nord a lansat două rachete balistice

Coreea de Nord a lansat duminică două rachete balistice spre marea din estul Peninsulei Coreene, au anunțat autoritățile din Japonia și Coreea de Sud.

Viceministrul japonez al apărării Toshiro Ino a declarat că rachetele balistice lansate de Coreea de Nord par să fi aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Rachetele au zburat la o altitudine de 550 km și au acoperit o rază de acțiune de 250 km, potrivit Ministerului japonez al Apărării citat de Reuters. Ino a mai declarat că nu au fost raportate pagube provocate de rachete.

Lansarea rachetei Nordului vine la doar câteva zile după ce țara a testat un motor cu combustibil solid care, potrivit experților, ar permite lansarea mai rapidă a rachetelor balistice. Coreea de Nord încearcă să dezvolte o nouă armă strategică și să accelereze programele sale nucleare.

Testul, supervizat de liderul Kim Jong Un, a fost efectuat joi la baza de lansare a sateliților Sohae din Coreea de Nord, a anunțat vineri agenția oficială de știri KCNA. De obicei, baza este folosită pentru a testa noi rachete, inclusiv motoare de rachete și vehicule de lansare spațială.

Coreea de Nord a efectuat în acest an un număr fără precedent de teste cu rachete. Printre altele fost testată o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american, în ciuda interdicțiilor și sancțiunilor internaționale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord rachete