x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corespondenţă din Sofia - Fermierii bulgari blochează graniţa cu România

Corespondenţă din Sofia - Fermierii bulgari blochează graniţa cu România

de Petio Petkov    |    03 Feb 2009   •   00:00

Primarii oraşelor Russe şi Vidin au permis să fie blocate astăzi trei puncte la frontieră cu România de către producătorii de lapte. Este vorba despre podul Russe-Giurgiu, drumul naţional Russe-Silistra, feribotul Vidin-Calafat şi cel din Oriahovo /Rahova/-Bechet.



Oficiali din ministerul de interne au declarat ca blocajele de drumuri de orice fel sunt ilegale şi forţele de ordine vor interveni. "Toate instituţiile, organizaţiile şi liderii politici trebuie să ştie că în Bulgaria există legi ce trebuie respectate”, a spus secretarul general al ministerului, Pavlin Dimitrov. El a anunţat că la Rahova au fost trimise unităţi suplimentare de poliţie.

Conducerea Asociaţiei naţionale a producătorilor de lapte şi-a anunţat intenţia de a bloca cele trei puncte  protestănd în acest mod împotrivă importului de lapte concentrat şi uleiuri vegetale de către producătorii de brânzeturi. Preşedintele Asociaţiei, Andrian Ţakonski, care nu odată a fost arestat pentru acţiuni de nesupunere civică, a declarat că protestatarii vor urma exemplul colegilor din Grecia. "Grecii protestează de 15 zile fără amenzi şi sancţiuni. Dece acolo este permis iar la noi – nu”,a întrebat Ţakonski. El a anunţat că acţiunea fermierilor bulgari va putea fi sprijinită de colegii lor români.

×
Subiecte în articol: externe