x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corina Creţu cere Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European PE să susţină propunerea de sancţionare a lui Elmar Brok

Corina Creţu cere Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European PE să susţină propunerea de sancţionare a lui Elmar Brok

07 Ian 2014   •   21:47
Corina Creţu cere Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European PE să susţină propunerea de sancţionare a lui Elmar Brok

Europarlamentarul Corina Creţu a cerut Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European să susţină propunerea Delegaţiei României de sancţionare a europarlamentarului german Elmar Brok, membru al grupului Partidului Popular European (PPE), pentru declaraţiile acestuia privind amprentarea imigranţilor est-europeni, informează un comunicat al Biroului de presă al PSD.

"Nu putem accepta, sub nicio formă, declaraţiile domnului Brok", a declarat Corina Creţu, vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, într-o intervenţie în cadrul şedinţei Biroului Grupului S&D.

"Este o propunere care aparţine unei ere şi unei mentalităţi pe care le credeam de mult depăşite. Astfel de idei subminează însăşi esenţa construcţiei europene şi sunt cu atât mai grave cu cât vin din partea unui reprezentant al celui mai mare grup politic din actuala structură a Parlamentului European: Grupul Popularilor Europeni'', a afirmat Corina Creţu, în opinia căreia ''este imposibil ca o persoană care are asemenea idei cu privire la imigranţi să fie o voce credibilă a Uniunii Europene şi să reprezinte, din cea mai înaltă poziţie, Comisia pentru Relaţii Externe.
Tocmai de aceea, cer demisia domnului Elmar Brok pentru afirmaţiile sale jignitoare!", a declarat Corina Creţu, care este cărui vicepreşedinte a Grupului Socialist din PE.

Amintind că, "din păcate, ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii din întreaga Uniune Europeană pentru români şi bulgari a reprezentat subiectul favorit al presei tabloide, precum şi al partidelor extremiste, care au dat valenţe apocaliptice acestei teme'', ''deşi invazia pe care au propovăduit-o nu a avut loc", europarlamentarul român consideră că "subiectul a generat acuze injuste la adresa românilor şi a pus România într-o lumină negativă, absolut inacceptabilă".

"Este profund regretabil faptul că, în goana după voturi, acestui cor de politicieni i s-a adăugat şi premierul britanic, David Cameron, care, mai nou, propune cote pentru imigranţi, alterând, astfel, principiul fundamental al liberei circulaţii", a declarat Corina Creţu.

Ea speră ca "iminenta campanie pentru europarlamentare să nu fie confiscată de o falsă dezbatere cu privire la imigranţii din estul Europei şi să nu se transforme într-un concurs al declaraţiilor radicale şi anti-europene". "Pentru că, în cele din urmă, nu vor avea de pierdut doar statele din est, ci întreaga Uniune Europeană", a conchis europarlamentarul Corina Creţu.

×