x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corlățean vrea alt sediu, mai sigur, pentru Ambasada României din Irak

Corlățean vrea alt sediu, mai sigur, pentru Ambasada României din Irak

14 Iun 2014   •   16:46
Corlățean vrea alt sediu, mai sigur, pentru Ambasada României din Irak

Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, a declarat că MAE caută un sediu suplimentar, 'chiar mai sigur', unde să fie mutată Ambasada României din Irak în caz de necesitate, dacă 'evoluţiile vor merge într-o direcţie proastă'.

'Ne-am luat toate măsurile de precauţie. Eu am fost în anii anteriori de două ori la ambasadă. Este o locaţie mai specială, protejată împotriva unor eventuale atacuri. Situaţia de securitate din Irak şi din Bagdad din anii anteriori ne-a determinat să luăm astfel de măsuri. Deci, din start, ambasada noastră este destul de bine protejată, ceea ce nu înseamnă că nu ne luăm măsurile de siguranţă şi în clipa de faţă am transmis instrucţiuni chiar ieri pentru a căuta o locaţie suplimentară, în caz de necesitate, chiar mai sigură, dacă cumva evoluţiile vor merge într-o direcţie proastă. Deocamdată suntem într-un contact permanent şi în funcţie de evoluţii, transmitem instrucţiunile care se impun', a spus Corlăţean, care a participat la Conferinţa internaţională 'Forum: diplomaţie culturală, media şi turism', la Sibiu.

Acesta a explicat că o eventuală mutare a Ambasadei României din Irak într-un loc mai sigur este o măsură firească, ce s-a mai luat şi pentru protecţia diplomaţilor români din Siria.

×