x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Construcția debarcaderului american din largul Fâșiei Gaza devine nesigură: "Costul nu doar a crescut. A explodat"

Construcția debarcaderului american din largul Fâșiei Gaza devine nesigură: "Costul nu doar a crescut. A explodat"

de Redacția Jurnalul    |    29 Apr 2024   •   23:30
Construcția debarcaderului american din largul Fâșiei Gaza devine nesigură: "Costul nu doar a crescut. A explodat"
Sursa foto: Hepta

Costul estimat pentru construirea unui debarcader de către armata americană în largul Fâșiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane de dolari.

"Costul nu doar a crescut. A explodat", a declarat senatorul Roger Wicker, membru în Comisia pentru servicii armate a Senatului.

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâșiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane de dolari, a declarat pentru Reuters un oficial american din domeniul apărării.

Suma aproape că s-a dublat față de estimările inițiale, a arătat, la rândul său, o sursă apropiată acestui proiect.

Președintele Joe Biden a anunțat proiectul debarcaderului în martie, în timp ce Israelului i se solicita să faciliteze accesul ajutoarelor de urgență în Gaza pe rute terestre. Prin deschiderea unei a doua rute pentru ajutoare, cea pe cale maritimă, oficialii administrației Biden speră să evite foametea din nordul Fâșiei Gaza.

Pe de altă parte Wicker și alți parlamentari americani se întreabă dacă acest proiect al debarcaderului e un efort care merită, în special având în vedere riscul ca personalul militar american să devină ținta militanților Hamas.

×