x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crimă la o mare companie de jocuri. Fondatorul Yoozoo Games a fost otrăvit de un fost director. Ucigașul a fost condamnat la moarte

Crimă la o mare companie de jocuri. Fondatorul Yoozoo Games a fost otrăvit de un fost director. Ucigașul a fost condamnat la moarte

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2024   •   10:40
Crimă la o mare companie de jocuri. Fondatorul Yoozoo Games a fost otrăvit de un fost director. Ucigașul a fost condamnat la moarte

Xu Yao, fost director la Yoozoo Games, a fost condamnat la moarte pentru otrăvirea lui Lin Qi, fondatorul companiei. Xu l-a otrăvit pe Lin Qi în decembrie 2020 din cauza unor dezacorduri legate de conducerea companiei. Lin Qi a murit 10 zile mai târziu, iar Xu a fost arestat.

Xu, în vârstă de 43 de ani, a pus otravă în băuturi la birou între septembrie și decembrie, vizând și doi colegi cu care avusese, de asemenea, divergențe. Aceștia s-au îmbolnăvit, dar și-au revenit, potrivit Sky News.

Instanța a declarat că acțiunile lui Xu au fost premeditate și au "pus în pericol siguranța publică".

"Motivul crimei a fost extrem de josnic, mijloacele crimei au fost extrem de răuvoitoare, consecințele dăunătoare au fost extrem de grave", a motivat instanța.

Xu are dreptul de a face apel, ceea ce ar duce la o a doua audiere, care ar fi finală. Nu se știe dacă va face sau nu apel.

Lin a fondat Yoozoo - cunoscută și sub numele de Youzu Interactive - în 2009 și a devenit unul dintre cei mai bogați antreprenori din țara sa natală. Se crede că avea o avere netă de aproximativ 6,8 miliarde de yuani (745 de milioane de lire sterline) când a murit, potrivit Hurun China Rich List.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: condamnat la moarte Yoozoo Games