x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crimă rezolvată după un sfert de secol! Asasinul unei studente a primit închisoare pe viață

Crimă rezolvată după un sfert de secol! Asasinul unei studente a primit închisoare pe viață

de Redacția Jurnalul    |    11 Mar 2023   •   09:40
Crimă rezolvată după un sfert de secol! Asasinul unei studente a primit închisoare pe viață
Sursa foto: Hepta

La mai bine de un sfert de secol de la dispariția studentei Kristin Smart, în ceea ce a devenit una dintre cele mai cunoscute crime nerezolvate din California, bărbatul condamnat pentru uciderea a primit vineri vineri de la 25 de ani de închisoare până la închisoare pe viață.

Pedeapsa impusă fostului coleg al tinerei, Paul Flores, este sentința maximă din sistemul penal actual din California, relatează Reuters.

"Astăzi, sistemul nostru de justiție penală și victimă a făcut în sfârșit dreptate pentru Kristin Smart", a scris procurorul Dan Dow.

Flores, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit vinovat de către un juriu format din 12 membri în Monterey County Superior Court în octombrie 2022, la finalul unui proces de trei luni. El a fost arestat și acuzat de moartea lui Smart în aprilie 2021.

Un juriu separat l-a achitat pe tatăl acuzatului, Ruben Flores, care a fost acuzat că a ajutat la ascunderea cadavrului lui Smart, de complicitate la crimă după comiterea faptei.

Smart avea 19 ani când a dispărut pe 25 mai 1996, de la Universitatea Politehnică de Stat din California din San Luis Obispo. Ultima dată a fost văzută întorcându-se în cămin după o petrecere, în jurul orei 2 dimineața.

Procurorii l-au acuzat pe Flores că a ucis-o în timp ce o viola sau a încercat să o violeze. Rămășițele tinerei nu au fost găsite niciodată, deși anchetatorii au declarat că au căutat corpul ei în 18 locații.

Timp de mai mulți ani principalul suspect le-a spus anchetatorilor că a plecat de la aceeași petrecere cu Smart, dar s-a despărțit de ea înainte de a ajunge la cămin. Noi dovezi și martori descoperiți de jurnalistul independent Chris Lambert au ajutat anchetatorii să rezolve cazul, potrivit procurorilor și șerifului Ian Parkinson.

Ca răspuns la întârzierile în investigarea cazului, a fost adoptată o legislație care cere colegiilor și universităților să împărtășească mai rapid informațiile despre studenții dispăruți cu poliția din afara campusului.

Înainte de a pronunța sentința, judecătoarea Jennifer O'Keefe a declarat că Flores a continuat să drogheze și să agreseze femei printr-un "comportament de prădător" care "s-a întins de-a lungul vieții dumneavoastră de adult", potrivit unei relatări a procedurilor publicate de ziarul San Luis Obispo Tribune.

"Meritați să vă petreceți fiecare zi pe care v-ați lăsat-o în spatele gratiilor", a spus ea.

Procurorul adjunct Chris Peuvrelle l-a numit pe acuzat "un adevărat psihopat", adăugând că, deși Flores își susține nevinovăția, "știm că minte", a relatat Tribune.

Avocatul apărării, Robert Sanger, a cărui moțiune pentru un nou proces a fost respinsă la începutul audierii, a refuzat să dea o declarație finală în numele clientului său înainte de pronunțarea sentinței, potrivit Tribune.

"Este cel mai mare coșmar al unui părinte - dispariția și moartea copilului lor", a declarat tatăl studentei ucise, Stan Smart, în timpul audierii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: crima asasin studenta inchisoare pe viata