x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza COVID-19: Comisia Europeană formează un grup consultativ de epidemiologi și virusologi

Criza COVID-19: Comisia Europeană formează un grup consultativ de epidemiologi și virusologi

17 Mar 2020   •   20:58
Criza COVID-19: Comisia Europeană formează un grup consultativ de epidemiologi și virusologi
Sursa foto: Marc DOSSMANN

Miercuri va avea loc prima reuniune a grupului consultativ privind COVID-19, alcătuit din epidemiologi și virusologi din diferite state membre, pentru a formula orientări ale UE cu privire la măsurile de gestionare a riscurilor, anunță Comisia Europeană.

Președinta Ursula von der Leyen (foto) a declarat: „Coronavirusul schimbă într-un mod rapid viața și societățile noastre. Toate guvernele trebuie să ia în fiecare zi decizii adecvate și în cunoștință de cauză pentru populația Europei. Acesta este motivul pentru care expertiza științifică și consultanța potrivită sunt acum mai valoroase ca niciodată. Sunt recunoscătoare tuturor experților de renume din acest grup pentru ca își folosesc cunoașterea în beneficiul comunității.”

Grupul va oferi consultanță Comisiei cu privire la formularea de măsuri aplicabile tuturor statelor membre în funcție de diferitele etape ale epidemiei în UE și luând în considerare contextele naționale specifice; identificarea și reducerea lipsurilor, inconsecvențelor sau deficiențelor în măsurile luate sau care urmează să fie luate în ceea ce privește limitarea și gestionarea răspândirii COVID-19, inclusiv în abordări și tratamente clinice, pentru a depăși impactului cauzat de virus; prioritizarea asistenței medicale, a protecției civile și a altor resurse, precum și măsurile de sprijin care urmează să fie organizate sau coordonate la nivelul UE; ulterior, recomandarea de măsuri de politici pentru atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19.

Șapte persoane din șase state membre compun acest grup, iar acestea vor acționa în nume propriu și în mod independent. Membrii vor delibera cel puțin de două ori pe săptămână — dacă nu mai mult — prin intermediul videoconferințelor, pe baza întrebărilor adresate de către Comisie sau din proprie inițiativă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana coronavirus