x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criză de proporții în Ungaria. Benzinăriile au rămas fără carburanți

Criză de proporții în Ungaria. Benzinăriile au rămas fără carburanți

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2022   •   16:17
Criză de  proporții în Ungaria. Benzinăriile au rămas fără carburanți
Sursa foto: Hepta

Circa 25% dintre benzinăriile din Uncraina nu dispun de carburanți. Printre acestea se află și 100 de puncte de distribuție a grupului MOL, scrie Reuters.

Criza a fost provocată de mai mulți factori. Pe de o parte din cauza creșterii cererii, ca urmare a deciziei autorităților de plafonare a prețurilor la carburanți pentru a reduce impactul inflației asupra populației. Iar pe de altă parte, de realizarea unor lucrări de mentenanță la rafinăria Szahahalombatta a grupului MOL.

Compania maghiară a transmis că problemele sunt temporare și au afectat 100 din cele 500 de stații de carburanți ai concernului. De asemenea, plafonarea prețului a provocat o creștere masivă a cererii, MOL precizând că în ultimele luni a trebuit să aprovizioneze 1.700 din totalul de 2.000 de benzinării existente în Ungaria

Guvernul Viktor Orban a plafonat prețul carburanților în noiembrie 2021 dar această măsură a creat probleme de aprovizionare astfel că schema a fost ajustată. În prezent, autovehiculele de firmă nu mai pot achiziționa combustibili la cost plafonat. 

La începutul acestei săptămâni, executivul a anunțat că prețurile plafonate vor fi menținute și după începutul anului viitor dacă livrările de țiței din Rusia vor continua prin conducta Drujba și rafinăria MOL va continua să funcționeze. 

 

×
Subiecte în articol: Ungaria benzina mol benzinarii petrol