x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crocodili şi pitoni vânduţi prin intermediul reţelelor de socializare

Crocodili şi pitoni vânduţi prin intermediul reţelelor de socializare

31 Ian 2018   •   16:26
Crocodili şi pitoni vânduţi prin intermediul reţelelor de socializare

 Şapte presupuşi traficanţi de animale au fost arestaţi în Indonezia, acuzaţi că ar fi vândut pe Facebook şi WhatsApp crocodili, pitoni şi alte specii protejate, au informat miercuri reprezentanţi ai poliţiei indoneziene, relatează AFP. 

Reţinuţi în Jakarta şi în alte regiuni din ţară, traficanţii cumpăraseră animalele contra sumei de doar 300.000 de rupii indoneziene (echivalentul a 18 euro), urmând să le revândă online la preţuri între două şi cinci milioane de rupii (de la 120 la 300 de euro), potrivit aceleiaşi surse. 

''Suspecţii puneau în vânzare animalele pe un cont de Facebook sau prin intermediul WhatsApp. Erau organizate întâlniri cu cumpărătorii interesaţi şi li se aduceau animalele'', au adăugat forţele de ordine. 

Animalele vândute, printre care şi specii rare, proveneau din pădurile tropicale din Java şi Sumatra. 

În timpul percheziţiilor, poliţia a confiscat doi crocodili, doi pitoni reticulaţi, doi languri de Java (o specie de maimuţă), un surili de Java, doi giboni, şase pisici de junglă, două bufniţe, doi vulturi şi un nycticebus (din ordinul primatelor). 

Animalele au fost înapoiate agenţiei de protecţie a animalelor de la Jakarta. 

Indonezia, un arhipelag din Asia de Sud-Est, este una dintre regiunile cela mai biodiverse din lume, ceea ce o transformă într-o piaţă profitabilă pentru traficanţii de animale şi cauzează extincţia anumitor specii, potrivit ecologiştilor.

AGERPRES

×