x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Cruciatii", amenintati

"Cruciatii", amenintati

05 Aug 2005   •   00:00

La o luna dupa prima serie de atentate teroriste din Londra, din 7 iulie, egipteanul Ayman al-Zawahiri a aparut ieri pe micile ecrane amenintandu-si dusmanii cu noi atacuri. Considerat in continuare numarul doi in ierarhia retelei Al-Qaeda a lui Ossama ben Laden, Zawahiri a declarat ca premierul britanic, Tony Blair, ar trebui invinovatit pentru seria de atentate de la Londra de la mijlocul lunii trecute.

PREMIERUL E DE VINA. "Politicile lui Blair le vor aduce britanicilor noi distrugeri", spune Zawahiri, citat de publicatia Middlea East Online. Mana dreapta a lui Ben Laden si medicul sau personal, Zawahiri este considerat unul dintre principalii instigatori la violenta din Irak. Egipteanul i-a amenintat ieri pe toti aliatii SUA din Irak si Afganistan: "Daca nu va retrageti astazi, va veti retrage maine cu pretul pierderii a zeci de mii de vieti si al ranirii a mult mai multor oameni", ameninta el. Zawahiri continua: "Tarilor din alianta cruciata le-am oferit un armistitiu - securitate pentru securitate - daca parasesc pamantul islamic".

"Nu v-a spus Seicul Ben Laden sa nici nu visati la securitate pana nu va fi securitate in Palestina si pana ce armatele necredinciosilor nu se vor retrage din pamantul lui Mohamed?", s-a intrebat el retoric. Egipteanul, pe capul caruia Washingtonul ofera 25 de milioane de dolari, a amenintat Statele Unite cu acte "mult mai ingrozitoare decat cele savarsite in razboiul din Vietnam". (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe