x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu "naşu’" la psihiatru

Cu "naşu’" la psihiatru

de Sînziana Stancu    |    04 Iun 2009   •   00:00

Un mafiot italian a fost eliberat din închisoare pentru că suferea de depresie şi avea nevoie de susţinerea familiei.



Giacomo Maurizio Ieni, un mafiot de 52 de ani din Catania (Sicilia), a dat în plâns când a ajuns în faţa comisiei care analiza cererile de eliberare condiţionată a deţinuţilor. Cedase nervos şi le-a spus judecătorilor că "este deprimat şi nu mai suportă închisoarea". Tribunalul i-a acceptat cererea de arest la domiciliu, motrivând că "afecţiunea familiei îl va ajuta să se refacă", informează agenţia italiană Ansa.

CRITICI
Decizia judecătorilor a stârnit nemulţumiri şi critici atât în mediul juridic, cât şi în cel politic. Procurorii care s-au ocupat de cazul lui Ieni, care a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru înşelăciune, au spus că mafiotul este "un pericol pentru societate". Un membru al Comisiei Prlamentare antimafia, Carlo Vizzini, a spus că sentinţa este "scandaloasă" şi "afectează credibilitatea statului".

"Un cap al mafiei închis într-un regim de maximă siguranţă se deprimă şi prima dată este trimis la infirmierie şi apoi acasă, ca să îl ajute familia să treacă peste situaţie mai uşor. Mă întreb ce terapie este disponibilă pentru rudele celor omorâţi de capii mafioţi ale căror mâini sunt mânjite de sânge, dar care se prezintă în instanţă ca mieluşei duşi la tăiat", s-a revoltat Vizzini.

Senatorul Gianpaolo Vallardi a reamintit la rândul său că sentinţa "a insultat" memoria judecătorilor Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, care s-au ocupat de cazuri cu mafioţi. Ei au fost ucişi în 1992. Vallardi i-a cerut ministrului de Justiţie, Angelino Alfano, sã intervină.

×
Subiecte în articol: externe