x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cuba afirmă că SUA trebuie să respecte sistemul său comunist

Cuba afirmă că SUA trebuie să respecte sistemul său comunist

de Agerpres    |    20 Dec 2014   •   21:16

Preşedintele cubanez, Raul Castro, a cerut sâmbătă ca Statele Unite ale Americii (SUA) să respecte sistemul comunist al Cubei, în timp ce Havana şi Washingtonul acţionează în vederea normalizării relaţiilor lor diplomatice, relatează Reuters.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat în această săptămână o schimbare a politicii Washingtonului faţă de Cuba, ce datează din perioada Războiului rece, şi cele două ţări au făcut un schimb de deţinuţi în baza unui acord istoric survenit după 18 luni de negocieri secrete.

Oficiali americani vor vizita Havana în ianuarie pentru a începe convorbirile privind normalizarea relaţiilor. Partea americană va insista în cursul discuţiilor în lunile următoare asupra chestiunilor referitoare la drepturile politice şi drepturile omului.

Castro a afirmat sâmbătă că este deschis discuţiilor privind o serie largă de probleme, dar că ele ar trebui să se refere şi la SUA, şi a subliniat că Havana nu va renunţa la principiile sale socialiste.

''Aşa cum noi n-am cerut niciodată ca SUA să-şi schimbe sistemul politic, cerem să fie respectat şi sistemul nostru'', a declarat Raul Castro în Adunarea naţională a Cubei.

×