x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cuplu de urși panda din China, un puternic simbol diplomatic, se îndreaptă spre SUA

Cuplu de urși panda din China, un puternic simbol diplomatic, se îndreaptă spre SUA

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2024   •   13:45
Cuplu de urși panda din China, un puternic simbol diplomatic, se îndreaptă spre SUA
Sursa foto: Hepta

Doi urși panda giganți din China se îndreaptă spre Grădina Zoologică Națională din Washington, dând startul unei mult așteptate reveniri a îndrăgiților urși în capitala americană, relatează CNN.

Bao Li și Qing Bao, ambii în vârstă de trei ani, au părăsit luni seară baza de cercetare pentru urși panda giganți din Dujiangyan, un oraș situat în apropierea habitatului natural al urșilor, în munții din sud-vestul Chinei. Ei s-au îmbarcat în dimineața de marți la bordul unui avion special închiriat, denumit „Panda Express”, și au decolat spre Washington.

„Am pregătit chifle de porumb, lăstari de bambus, morcovi, apă și medicamente pentru a ne asigura că nevoile urșilor panda sunt satisfăcute în timpul zborului”, a declarat Asociația pentru conservarea vieții sălbatice din China într-un comunicat care anunța plecarea celor doi.

Duo-ul alb-negru este primul cuplu de urși panda trimis de către China la Washington, în ultimii 24 de ani. Perechea precedentă s-a întors în China împreună cu puiul lor în noiembrie anul trecut, provocând un val de lacrimi la Grădina Zoologică Națională Smithsonian.

Cele două mamifere, care reprezintă un simbol diplomatic puternic, urmează să aibă o primire foarte mediatizată marţi, la Washington. Reînnoirea diplomației panda a Chinei cu SUA marchează un moment rar în relațiile tensionate dintre cele două state rivale, care au fost afectate de tensiuni legate de comerț, tehnologie, geopolitică și multe altele.

În Grădina Zoologică de la Washington, publicul va putea să-i vadă în câteva săptămâni pe cei doi urși panda, după o perioadă de carantină şi aclimatizare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ursi panda China sua simbol diplomatic