x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cursuri pentru poliţişti in Spania

Cursuri pentru poliţişti in Spania

14 Iul 2007   •   00:00
Cursuri pentru poliţişti in Spania
Sursa foto: JAVIER SORIANO/

Căţiva romăni stabiliţi in Spania se află printre cei 33 de tineri imigranţi care au fost admişi la cursurile in urma cărora vor ieşi poliţişti şi vor lucra pentru o secţie din Catalunya. Potrivit ediţiei electronice a Latinoamerica - exterior, tinerii, care provin din zece ţări, au intre 18 şi 26 de ani. Pe timpul cursului de formare, ei vor primi lunar căte 285 de euro.

Pe limba imigranţilor

Căţiva romăni stabiliţi in Spania se află printre cei 33 de tineri imigranţi care au fost admişi la cursurile in urma cărora vor ieşi poliţişti şi vor lucra pentru o secţie din Catalunya. Potrivit ediţiei electronice a Latinoamerica - exterior, tinerii, care provin din zece ţări, au intre 18 şi 26 de ani. Pe timpul cursului de formare, ei vor primi lunar căte 285 de euro. Ministerul de Interne din Spania va fi cel care va plăti aceste burse, echivalente cu jumătate din salariul minim interprofesional.

Prin această iniţiativă, autorităţile spaniole au in vedere formarea unor poliţişti care să inţeleagă limba şi obiceiurile numeroşilor imigranţi din această ţară. Autorităţile din Catalunya au estimat că ar avea voie, in total, de 110 poliţişti din răndul imigranţilor.

ABUZURI. Şase poliţişti spanioli sunt judecaţi sub acuzaţia că ar fi torturat, rănit şi reţinut ilegal un romăn arestat dintr-o eroare, la Barcelona. Mai mult, aceştia au pus sub urmărire casa romănului, fără un suport legal şi fără să aibă vreo dovadă că acesta are legătură cu cazul la care lucrau - agresarea unei femei. Unul dintre poliţişti l-a ameninţat pe romăn ţinăndu-i pistolul la cap, pe drumul către secţia de poliţie.

×
Subiecte în articol: diaspora politisti