x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - Cutremur cu magnitudinea de 6.7 grade în Grecia, soldat cu cel puţin doi morţi

UPDATE - Cutremur cu magnitudinea de 6.7 grade în Grecia, soldat cu cel puţin doi morţi

17 Noi 2015   •   10:28
UPDATE - Cutremur cu magnitudinea de 6.7 grade în Grecia, soldat cu cel puţin doi morţi
UPDATE: Două persoane şi-au pierdut viaţa şi patru au fost rănite după cutremurul de peste 6 grade produs marţi în largul coastelor vestice ale Greciei, informează France Presse. A fost afectată şi reţeaua rutieră în insula Leucada unde seismul s-a resimţit mai puternic, conform municipalităţii.

O sexagenară a fost ucisă de o piatră masivă ce a căzut pe casa sa din localitatea Ponti Vassilikis, în urma unei alunecări de teren generate de seism, a declarat la radio Vima viceprimarul insulei Christos Kaliforis. O altă femeie a fost ucis într-un alt sat, Athani, a adăugat el.

Agenţia de ştiri greacă Ana a relatat, de asemenea, că patru persoane au fost internate cu răni uşoare.

Potrivit oficialului citat, reţeaua rutieră din zona de sud-vest a insulei a suferit daune, ca şi vechi case din piatră, în timp ce o fostă biserică s-a prăbuşit. Autorităţile locale au început inventarierea completă a prejudiciilor.

Potrivit Institutului geodinamic al Observatorului din Atena, seismul, de 6,1 grade pe scara Richter, s-a produs în mare, la 283 de kilometri vest de Atena, în jurul orei 07:15 GMT. Institutul american de geologie USGS a măsurat o magnitudine de 6,5 grade, conform ultimei actualizări de pe site-ul său. O replică puternică cu o magnitudine de 5,2 grade s-a înregistrat în jurul orei 09:00 GMT, panicându-i din nou pe locuitorii din Leucada care au ieşit în stradă şi după prima mişcare seismică.

Potrivit AFP, în Grecia au loc jumătate din seismele care se produc în Europa

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade s-a produs marţi în Grecia, a anunţat  Institutul american de geologie USGS, citat de Reuters.

Mişcarea telurică a avut loc pe coasta vestica a Greciei, la o adâncime de numai 10 km, în apropierea insulei Lefkada, la ora locala 07:10  a.m.

Nu au fost raportate, încă, pagube sau pierderi de vieţi omeneşti.

Ştire în curs de atualizare.

×
Subiecte în articol: cutremur in grecia