x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CUTREMURE succesive în Bulgaria, la graniţa cu România. Seismele s-au produs la 2 kilometri adâncime

CUTREMURE succesive în Bulgaria, la graniţa cu România. Seismele s-au produs la 2 kilometri adâncime

30 Ian 2014   •   16:21
CUTREMURE succesive în Bulgaria, la graniţa cu România. Seismele s-au produs la 2 kilometri adâncime

Trei seisme succesive, de suprafaţă, cel mai mare cu magnitudine 3.2 grade pe scara Richter, au avut loc joi în Bulgaria, aproape de graniţa cu România, potrivit earthquake-report.com.

Primul seism, de 2.7 grade pe Richter, a avut loc la ora 9:39 și s-a produs la o adâncime de 2 kilometri. Al doilea, de 3,2 grade, s-a produs la ora 11:23, la aceeași adâncime. Al treilea, care a avut magnitudinea 2,9 grade pe Richter, s-a produs câteva minute mai târziu, tot la 2 kilometri adâncime. 

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 00.16, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, fiind urmat de un alt seism, de 2,8 grade, la ora 06.39, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Un alt cutremur, de 3 grade pe scara Richter, s-a produs în zona Vrancea, la ora 12.00, acesta fiind al treilea seism înregistrat miercuri.

Cel mai mare cutremur, ca magnitudine, produs anul acesta în zona seismică Vrancea a avut 4,7 grade şi a fost înregistrat în 23 ianuarie.

De la începutul anului, în zona seismică Vrancea au avut loc alte aproape 20 de cutremure cu magnitudini între 2,5 şi 4,4 grade pe scara Richter.




×
Subiecte în articol: cutremur seism bulgaria magnitudine cutremure