x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe David Arakhamia despre atacul asupra podului Kerci: Când construiești ceva exploziv, explodează

David Arakhamia despre atacul asupra podului Kerci: Când construiești ceva exploziv, explodează

08 Oct 2022   •   13:00
David Arakhamia despre atacul asupra podului Kerci: Când construiești ceva exploziv, explodează
Sursa foto: twitter

Oficialul de la Kiev David Arakhamia nu spune că Kievul ar fi responsabil pentru explozia podului de la Kerci, dar pare să o prezinte drept o consecință a preluării Crimeei de către Moscova

"Construcțiile ilegale rusești încep să se prăbușească și să ia foc. Motivul este simplu: când construiești ceva exploziv, mai devreme sau mai târziu va exploda", a scris pe Telegram David Arakhamia, conform The Guardian.

"Este doar începutul. Dintre toate lucrurile, construcția fiabilă nu este ceva pentru care Rusia este deosebit de renumită", a adăugat el.

Alți oficiali ucraineni au sărbătorit evenimentul, fără însă a revendica responsabilitatea, a relatat AP.

Secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksiy Danilov, a postat pe Twitter-ul său un videoclip cu podul Kerci în flăcări și un videoclip cu Marilyn Monroe cântând celebrul "La mulți ani, domnule președinte".

La Moscova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că "reacția regimului de la Kiev la distrugerea infrastructurii civile arată natura sa teroristă".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: David Arakhamia