x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe David Petraeus: Arderea Coranului îi va pune în pericol pe soldaţii americani

David Petraeus: Arderea Coranului îi va pune în pericol pe soldaţii americani

07 Sep 2010   •   00:00

Comandantul forţelor internaţionale din Afganistan, generalul David Petraeus, a estimat că dacă o Biserică americană îşi va pune în aplicare proiectul de a arde public un exemplar din Coran la 11 septembrie, acest lucru ar pune în pericol trupele americane.



Dove World Outreach Center, Biserică baptistă din Florida, prevede arderea în public a unui exemplar din Coran cu ocazia celei de-a noua comemorări a atentatelor de la 11 septembrie 2001 din SUA.

Dacă acest plan va fi pus în aplicare, el va servi propagandei talibanilor din Afganistan şi va spori sentimentul antiamerican din lumea musulmană, a apreciat generalul american într-un interviu pentru Wall Street Journal publicat marţi şi citat de France Presse.

"Aceasta ar putea pune în pericol atât trupele, cât şi efortul global", a explicat el. "Este exact genul de acţiuni pe care le folosesc talibanii şi aceasta ar putea provoca probleme semnificative. Nu numai aici, ci în toată lumea unde suntem prezenţi alături de comunitatea islamică", a adăugat Petraeus.

Biserica Dove World Outreach Center a lansat o invitaţie pentru a arde la 11 septembrie exemplare ale Coranului în faţa sediului său din Gainesville, la circa 500 de kilometri nord-est de Miami, şi a invitat şi alte centre religioase să îi urmeze exemplul, pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor şi a combate "demonul islamului", notează Agerpres.

×
Subiecte în articol: externe