x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De 33 de ori pe Luna

De 33 de ori pe Luna

17 Feb 2005   •   00:00

Automobilele de serviciu ale parlamentarilor bulgari au consumat combustibil cat sa acopere distanta dintre Pamant si Luna de 33 de ori.

ANCA ALDEA

Potrivit cotidianului bulgar Standart, care il citeaza pe secretarul general al Adunarii Nationale, Ognian Avramov, alesii neamului de la sud de Dunare au parcurs in ultimii patru ani 12.836. 299 de kilometri. Adica de 317 ori lungimea Ecuatorului. Sau de 33 de ori distanta de la Luna la Pamant si inapoi. Pentru combustibil s-au cheltuit 2.058.240 de leva, adica putin peste 1.000.000 de euro.

In hartii, se arata ca alesii au efectuat 5.931.625 de kilometri "pentru chestiuni de afaceri". Cel mai privilegiat din acest punct de vedere s-a dovedit Vladimir Doncev, membru al partidului de guvernare si presedinte al Comisiei parlamentare de Securitate Interna si Ordine Publica. Potrivit ziarului sus-citat, Doncev a parcurs nici mai mult nici mai putin de 135.528 de kilometri.

Dupa cum, probabil, era de asteptat, in topul celor mai insetati calatori din randurile parlamentarilor se afla sefii organismelor legislative. Exista insa o exceptie. Ivan Kostov, liderul Partidului Democratii pentru o Bulgarie Puternica. Fostul premier, Kostov nu a parcurs nici un kilometru in plus cu vreun automobil de serviciu.

×
Subiecte în articol: externe