x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce Italia este a doua cea mai afectată ţară de coronavirus, după China

De ce Italia este a doua cea mai afectată ţară de coronavirus, după China

11 Mar 2020   •   13:33
De ce Italia este a doua cea mai afectată ţară de coronavirus, după China

Italia a ajuns a doua cea mai afectată ţară din lume de coronavirus, după China, în timp ce Germania este cel mai puţin atins stat din Europa, având cea mai mică rată a mortalităţii din ţările europene cu un mare număr de cazuri confirmate. 

Norman Fried, expert medical, cercetător la Universitatea din Columbia, a declarat că numărul mare de morţi din Italia este şi din cauza tipului de populaţie – cea mai bătrână din lume. Vârsta medie a celor decedaţi este 81 de ani, a subliniat expertul, potrivit adevarul.ro, citat de Antena 3.

Dincolo de acest fapt, Germania care a avut primul caz confirmat pe 27 ianuarie, mai devreme cu câteva zile decât Italia, a luat măsuri mai „drastice şi mai rapide decât nordul Italiei”. „Germanii au luat în serios boala infecţioasă încă din decembrie (...) contacţii să fie avertizaţi, izolaţi, testaţi etc“.

În Italia însă, pe 3 martie, guvernul nu se decisese dacă e o problemă asiatică sau altceva. 

Italia are o populaţie de 59 de milioane de locuitori şi a trecut de 10.000 de cazuri, înregistrând marţi un nou record de decese într-o singură zi :168. Numărul deceselor a ajuns la 631.

Marţi, Germania a confirmat primele două decese şi un număr de 1.565 de cazuri, cu peste 340 de noi îmbolnăviri într-o singură zi, în condiţiile în care are o populaţie de 82 de milioane de oameni.  

×
Subiecte în articol: italia China coronavirus