x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De la Jocurile Olimpice, în buncăr 

De la Jocurile Olimpice, în buncăr 

12 Mar 2022   •   21:00
De la Jocurile Olimpice, în buncăr 

În urmă cu doar o lună apăra culorile Ucrainei la Jocurile Olimpice de la Beijing, în proba de biatlon, iar acum trăiește într-un buncăr improvizat, cu un sac de dormit și cu fiul său nou-născut strâns pe piept.

O lună. Atât s-a scurs de la Jocurile Olimpice de la Beijing până la conflictul din Ucraina. Este perioada care a dat peste cap și viața atletului ucrainean Bohdan Tsymbal.

În urmă cu doar o lună apăra culorile Ucrainei la Jocurile Olimpice de la Beijing, în proba de biatlon, iar acum trăiește într-un buncăr improvizat, cu un sac de dormit și cu fiul său nou-născut strâns pe piept, încercând să îl protejeze de bombele care cad peste Sumî, orașul său. Un loc devenit simbol al rezistenței și unul dintre cele mai afectate de ofensiva rusă.

Tsymbal are 24 de ani și este un simbol al Ucrainei. A concurat în două probe individuale (locul 55 la 20 km și 66 la 10 km) și în ștafetă (locul 9). Apoi s-a întors acasă pentru a sta alături de familia sale, în timp ce trupele rusești se strângeau la graniță, conform La Stampa.

Parlamentul ucrainean a postat fotografia pe Twitter scriind: „Noapte bună, Europa! Vise plăcute și liniștite”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice