x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Izvestia: Delfinii ruşi s-ar putea confrunta cu delfinii americani în Marea Neagră

Izvestia: Delfinii ruşi s-ar putea confrunta cu delfinii americani în Marea Neagră

22 Apr 2014   •   13:53
Izvestia: Delfinii ruşi s-ar putea confrunta cu delfinii americani în Marea Neagră

Delfinii dresaţi de armata SUA s-ar putea confrunta cu cei dresaţi de Rusia, este ipoteza lansată de ziarul rusesc Izvestia, după ce a ieşit la iveală că vara aceasta delfinii dresaţi de marina militară americană vor lua parte la exerciţii militare NATO în Marea Neagră.

Recent, delfinii militari din penisnula Crimeea au fost confiscaţi de Rusia şi relocaţi în altă bază.

"Este posibil ca delfinii militari americani şi cei ruseşti să se confrunte în adâncul mării pentru prima dată. Se ştie că astfel de delfini sunt dresaţi în scopuri militare doar în Rusia şi SUA", scrie Izvestia.

Antrenarea delfinilor în scopuri militare a făcut parte din cursa înarmării între SUA şi Uniunea Sovietică, în timpul Războiului Rece.

Delfinii au fost antrenaţi pentru spionaj, în special pentru reperarea submarinelor sau a minelor marine.

Recent, Tom LaPuzza, purtător de cuvânt al marinei militare americane, declara că delfinii americani vor fi utilizaţi pentru testarea unor mecanisme anti-radar în Marea Neagră.

Se crede că delfinii vor fi utilizaţi pentru distorsionarea semnalelor radar. SUA deţine şi lei de mare care sunt dresaţi pentru depistarea minelor marine.

Marina militară americană dispune de 75 de delfini. Se crede că delfinii marinei ruseşti au fost antrenaţi şi pentru a ataca scafandrii inamici sau pentru a monta dispozitive explozibile pe submarine.
 

×
Subiecte în articol: delfini militari delfini