x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dezvaluire - Heroina plimbata prin Romania

Dezvaluire - Heroina plimbata prin Romania

16 Iun 2004   •   00:00

Presupusul asasin al fostului premier sarb Zoran Djindjici a traficat heroina prin Romania, la cererea fostului Guvern de la Belgrad.

ANCA ALDEA

Declaratia ii apartine lui Milorad Lukovici, suspectat ca, la 12 martie 2003, l-a impuscat mortal pe Djindjici, un prooccidental convins.

O AFACERE DE STAT. Lukovici, fost politist, a pledat nevinovat in prima zi a audierilor. El a marturisit ca unii acoliti ai lui Milosevici si ai lui Djindjici l-au cooptat, in aprilie 2001, intr-o operatiune, prin care "statul sarb intentiona sa vanda Europei Occidentale 700 de kilograme de heroina depozitata la Banca Comerciala".

Suspectul a transportat heroina prin Bosnia, Croatia si Romania. In Romania, drogurile "ar fi trebuit sa fie preluate de niste rusi", a spus Lukovici, cunoscut si sub numele de "Legionarul". Sustinatorii lui Djindjici resping insa acuzatiile.

Marturia survine intr-un moment delicat pentru Serbia. Peste doua saptamani, electoratul va trebui sa-si aleaga presedintele intre un ultranationalist, Tomislav Nikolici, si un fost membru al Guvernului Djindjici, Boris Tadici. Analistii cred ca Lukovici incearca sa il ajute pe Nikolici sa castige alegerile.

×
Subiecte în articol: externe